Δήμητρα Ψυχογυιού, Zωγράφος/Εικονογράφος – Ιδιοκτήτρια Nadeen Art Shoes

Η ταλαντούχα Zωγράφος/Εικονογράφος Δήμητρα Ψυχογυιού έχει γράψει και εικονογραφήσει παραμύθια, παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής, κοσμήματος, ραπτικής και πλεξίματος και τα τελευταία δύο χρόνια ζωγραφίζει, μεταξύ άλλων, χειροποίητα «παραμυθένια» παπούτσια. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν με χαρά τα παπούτσια Nadeen κι ευχόμαστε να β(γ)άλετε κι εσείς φτερά στα πόδια σας!

-Πως ξεκίνησε η ιδέα των Nadeen Shoes;

Το 2012 ξεκίνησα να ζωγραφίζω παραμύθια πάνω σε παπούτσια, μια δουλειά που με ενθουσίασε τόσο πολύ που ζωγραφίζω από το πρωί ως το βράδυ. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από μια εικόνα. Στο μετρό της Αθήνας κόσμος πήγαινε κι ερχόταν κι όλοι με τα κεφάλια κάτω, σκυμμένοι, ο καθένας στις δικές του σκέψεις και στα δικά του προβλήματα.

Τότε φαντάστηκα πως αν όλοι φορούσαν ζωγραφιστά παπούτσια η ζωή τους θα γινόταν πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη και χρωματιστή. Κοιτώντας κάτω ένας άνθρωπος κι αντικρίζοντας τόσα χρώματα, τι στο καλό, ένα χαμόγελο θα ζωγραφιζόταν στο πρόσωπο του και θα έβλεπε τη ζωή του με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αυτός είναι λοιπόν ο στόχος μου. Φορώντας τα παπούτσια Nadeen γίνεσαι ελαφρύς και πετάς!

nadeen2

-To όνομα πως προέκυψε;

Προσπαθούσα πολύ καιρό να αποφασίσω τι όνομα να δώσω στα παπούτσια μου. Έπρεπε να έχουν ένα όνομα… αλλά κανένα δε μου ταίριαζε. Μέχρι που άναψε ένα φωτάκι στο κεφάλι μου και άρχισα να χοροπηδάω από χαρά!

Θυμήθηκα την πρώτη λέξη που είπε ο γιος μου όταν ήταν ενός έτους συνήθως όποτε σκόνταφτε ή το βράδυ πριν κοιμηθεί και λέγαμε γελώντας ότι είναι το όνομα του αγγέλου του, που τον προσέχει!

Νάντιν νάντιν… φώναζε κι εμείς κοιτούσαμε δεξιά αριστερά μήπως και δούμε κανένα φτεράκι να αιωρείται!

Έτσι λοιπόν – με την άδεια του άγγελου του – τα παπούτσια μου θα πάρουν το όνομα του: Nadeen…

Κι όταν ήρθε μια μικρή αμφιβολία μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο να βρω, ο άγγελος μου ψιθύρισε στο αυτί πως τα τρία πρώτα γράμματα του ονόματος του είναι τα αρχικά των ονομάτων της οικογένειας μας (Νικηφόρος – Αλέξανδρος – Δήμητρα)!

nadeen3

-Ποια είναι η πιο περίεργη παραγγελία που σας έχουν ζητήσει να φτιάξετε;

Η  πιο παράξενη παραγγελία ήταν να ζωγραφίσω φούξια μπότες με σκηνές από Ελλάδα και Ιαπωνία! Ή να ζωγραφίσω τα πρόσωπά τους!

nadeen4

-Που πιστεύετε ότι οφείλεται η τόσο μεγάλη επιτυχία των Nadeen Shoes;

H επιτυχία των σανδαλιών οφείλεται στο ότι τα ζωγραφίζω με αγάπη και δίνω όλο μου τον εαυτό με χαρά και όρεξη. κι αυτό το νιώθει η γυναίκα που θέλει να τα αποκτήσει!

nadeen5

-Ποια σχέδια έχουν μεγαλύτερη ζήτηση;

Αρέσουν πολύ τα σχέδια που έχουν λουλούδια και θαλασσινά θέματα!σανδάλια και πλατφόρμες κυρίως.

nadeen6

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση με τον δημιουργό

Χωρίς σχόλια

Αφήστε μια απάντηση