Πως προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε τα yiam;
Αφού έφυγα από την Αθήνα το 1993 με την οικογένειά μου με δυο μικρά παιδιά για να ζήσω σε ένα χωριό και μετά από 6 χρόνια όπου εργαζόμουν (δεν είναι αυτό ακριβώς το σωστό ρήμα) όπου ζούσα ως αγρότισσα και ζούσαμε από τις αγροτικές εργασίες, ξεκίνησα να μεταποιώ τα δικά μας προϊόντα στην αρχή για το σπίτι μας, αργότερα για τους φίλους μας και τελικά έφτιαξα το πρώτο μου εργαστήριο και δημιουργήθηκαν τα yiam. Εξαιρετικά προϊόντα delicatessen για τα καταστήματα της Αθήνας στην αρχή. Το 2002 μετακόμισα στην Αγιά με τα τρία μου παιδιά και συνέχισα την ίδια δουλειά αποκλειστικά όμως με το εργαστήριο.
Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας τους;
Δεν ξέρω να σας πω σίγουρα. Μάλλον όμως το μυστικό είναι ότι αγαπάω την δουλειά μου και μ αρέσει να την κάνω πολύ καλά. Η ποιότητα είναι το βασικό συστατικό οποιασδήποτε δουλειάς.
Tι υλικά χρησιμοποιείτε για την παρασκευή τους;
Όλα τα ωραία προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα. Οι πρώτες μας ύλες είναι φρούτα και λαχανικά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μυρωδικά. Προτιμάω πρώτα τα φρέσκα υλικά που βρίσκω εδώ στην Αγιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Πως νιώθετε ως μία από τις εμβληματικές μορφές της γευστικής μικροτεχνίας στην Ελλάδα σήμερα;
Δεν νιώθω εμβληματική μορφή. Είμαι βέβαια πολύ περήφανη και ικανοποιημένη που δημιούργησα από το μηδέν μια επιχείρηση από τις πρώτες στο είδος της με αντικείμενο την γεύση, που πιστεύω ότι μπορεί να μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους και μέσα από αυτήν να μοιραστούμε την ιστορία μας, την παράδοσή μας και να προσθέσουμε κι εμείς καινούριες ιδέες και δημιουργίες.
Που μπορεί να βρει κανείς τα yiam;
Σε όλα τα καταστήματα delicatessen της Αθήνας και σε αρκετά στην Ευρώπη. Στο www.yiam.gr υπάρχει το eshop μας όπου μπορεί κάποιος να κάνει την παραγγελία του και να τα στείλουμε στην πόρτα του ή να αναζητήσει στο θέμα «καταστήματα με yiam” το κατάστημα που μπορεί να τα προμηθευτεί.
Σε ποιες γεύσεις κυκλοφορούν και ποιες προτιμάει περισσότερο ο κόσμος;
Υπάρχουν 44 διαφορετικοί κωδικοί. Γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και ορεκτικά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια αλλά το μανούρι ψητό σε ελαιόλαδο, το πέστο λιαστά ντοματίνια, τα σύκα ξερά σε σιρόπι Μαυροδάφνης με μαύρο πιπέρι, η μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο είναι κάποια από τα αγαπημένα πολλών.
Σχετικά άρθρα
Συζήτηση με τον δημιουργό
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Χωρίς σχόλια