Lifelikes: Tα χειροποίητα κοσμήματα είναι οικογενειακή υπόθεση

Lifelikes: Tα χειροποίητα κοσμήματα είναι οικογενειακή υπόθεση

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει «γκρεμίσει» τα όνειρα πολλών νέων, ωστόσο, τρία αδέλφια, η Αναστασία, η Άννα και ο Παναγιώτης Γλαντζής, αποφάσισαν να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και τα κατάφεραν.

Το 2013 δημιούργησαν τα Lifelikes, μια εταιρία με χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, τα οποία έχουν βαθύτερο νόημα για αυτόν που τα φοράει, και μέσα σε τρία χρόνια, με πολλή δουλειά και προσωπικό χρόνο, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τους και έγιναν ανταγωνιστικοί στο χώρο τους. Εικαστικές σπουδές πάνω στην αρχιτεκτονική και τη γραφιστική είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο έχει στηριχθεί όλη η φιλοσοφία και η αισθητική των Lifelikes.

Σήμερα τα χειροποίητα κοσμήματα Lifelikes ταξιδεύουν σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεκίνησαν να πωλούνται στην Αυστραλία και στην Αμερική από Έλληνες που θέλησαν να προάγουν το ελληνικό πνεύμα στο εξωτερικό και αυτή τη στιγμή μπορεί να τα βρει κάποιος σε χώρες όπως Κύπρο, Δανία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Εκτός από το design και την καλή εξυπηρέτηση, αυτό που κάνει τα Lifelikes να ξεχωρίζουν είναι τα θεματικά περίπτερα. Η εταιρία πρωτοτύπησε και έφερε στην Ελλάδα τα λεγόμενα Pop Up stores. Πρόκειται για σημεία πώλησης που εμφανίζονται για λίγο χρονικό διάστημα και απρόσμενα μπροστά στον καταναλωτή.

Το brand name ήταν ιδέα της Αναστασίας. Lifelikes σημαίνει «η αλήθεια για την ζωή», «κάτι το αυθεντικό». Αυτές οι έννοιες χαρακτηρίζουν απόλυτα τα κοσμήματα που σχεδιάζουν τα αδέλφια Γλαντζή από την πρώτη στιγμή της έμπνευσης μέχρι και την ολοκλήρωση της κάθε δημιουργίας.

Κάθε κόσμημα Lifelikes κρύβει τη δική του αλήθεια και είναι αυθεντικό, καθώς είναι βασισμένο στο συναίσθημα, αντιπροσωπεύοντας ιδιαίτερες στιγμές και πτυχές της ζωής. Η συλλογή περιλαμβάνει πρωτότυπα συμβολικά charms με minimal γραμμές. Κάθε ένα συνοδεύεται με ένα καρτελάκι με ξεχωριστό μήνυμα. Με αυτό τον τρόπο τα Lifelikes κάνουν το κόσμημα ακόμα πιο προσωπικό. Για αυτό και τo moto τους είναι «join your feelings».