Η νέα τάση των superfoods και η ευεργετική τους δράση για την υγεία μας

Η νέα τάση των superfoods και η ευεργετική τους δράση για την υγεία μας

Οι υπερτροφές μπορούν να θεωρηθούν η νέα τάση της εποχής. Ουσιαστικά μιλάμε για τρόφιμα με πέραν του ενός οφέλη για την υγεία. Ο λόγος που ο κόσμος στρέφεται εκεί πλέον είναι το πόσο εμφανή είναι πλέον τα καταστροφικά αποτελέσματα του fast food και οπτικά, αλλά και με την εκδήλωση ασθενειών, όπως ο ζαχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση.

Τα κύρια οφέλη τους αφορούν στην αντιοξειδωτική τους δράση. Δηλαδή την καταπολέμηση των βλαβερών ελεύθερων ριζών που προκαλούν το γήρας, την πτώση του ανοσοποιητικού και πολλές φορές ευθύνονται για νεοπλασίες. Πέρα από αυτό οι υπερτροφές (ανάλογα το είδος) καταπολεμούν διάφορες παθήσεις και δίνουν ενέργεια και ευεξία στον οργανισμό.

 

Το Greecious έχει συγκεντρώσει για εσάς τα καλύτερα:

Tα “θαυματουργά” χειροποίητα βιολογικά SuperSnack

Ο λόγος περί του κέιλ (kale), κοντινού συγγενή του άγριου λάχανου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των οστών αφού περιέχει τεράστιες ποσότητες ασβεστίου κι ας μην ανήκει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ουσιών. Μηδαμινό σε θερμίδες, ενδείκνυται για ένα υγιεινό διαιτολόγιο, ενώ οι έρευνες διαρκώς επιβεβαιώνουν την προστασία που φαίνεται να προσφέρει αυτό το «θαυματουργό» λαχανικό από τον καρκίνο και πλήθος άλλων σοβαρών ασθενειών. Σελέμπριτι, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, ορκίζονται στις ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ το περιοδικό γεύσης Bon Appétit το ανήγαγε σε λαχανικό της χρονιάς.

Το κέιλ έρχεται και στη χώρα μας από την vegan κολεκτίβα TrooFood Liberation που μας το σέρβιρε σε διάφορες γευστικότατες εκδοχές τσιπς, όπου τα λάχανα αποξηράνθηκαν αφού λούστηκαν κάτω από μια σως με φυστίκια κάσιους. Η Chef ωμής μαγειρικής και ταυτόχρονα μία εκ των ιδιοκτητών της TrooFood, μιλάει αποκλειστικά στο Greecious για τα Kale Chips και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Berryland: O παράδεισος των ελληνικών υπερτροφών στην Εύβοια

Ο Βασίλης Δαφνής, εν μέσω της κρίσης, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Θεολογία, για να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα.

Ξεκινά να καλλιεργεί στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, στον Πισσώνα Ευβοίας, ένα σπάνιο φυτό, την αρώνια, και καταπιάνεται στη συνέχεια με την καλλιέργεια μύρτιλων και γκότζι μπέρι.

Στόχος του, να εντάξει όλα τα πολύτιμα οφέλη των υπερτροφών στην καθημερινότητά μας, μέσω της ενσωμάτωσης αυτών σε απλά καθημερινά προϊόντα.

Έτσι λοιπόν, δημιουργεί τα προϊόντα “Berryland”, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Ξύδι Ιπποφαές, ξύδι Αρώνια, σάλτσα ντομάτα με Γκότζι μπέρι, πάστα Γκότζι μπέρι με τσίλι, τουρσί Γκότζι μπέρι, πετιμέζι Ροδιού-Αρώνιας σε ελαιόλαδο, μαρμελάδες Αρώνια/Ιπποφαές, υποβρύχιο βανίλια με μύρτιλλο.

Και φυσικά, μην ξεχνάμε τη σειρά με τα φυτικά καλλυντικά με Γκότζι μπέρι και τα σαπούνια με Γκότζι μπέρι και Αρώνια.

Οι καλλιέργειες του είναι απόλυτα βιολογικές, χρησιμοποιεί το μέλι ως φυσικό γλυκαντικό, δεν υπάρχουν χρωστικές, ούτε αρωματικές ύλες ούτε συντηρητικά. Πρόκειται για εντελώς φυσικά προϊόντα, πραγματικά πολύτιμα στην κουζίνα μας.

Sparta Goods: Υγιεινή διατροφή made in Lakonia

Είναι ευλογημένη ετούτη η γη” συνήθιζε να λέει ο προπάππους της οικογένειας Καραχανίδη, Ανανίας Καραχανίδης, μιλώντας για την πλούσια και εύφορη λακωνική γη, όταν το 1930, ερχόμενος στην Ελλάδα από τον Καύκασο, κατέφθασε εκεί και ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το εμπόριο ελαιόλαδου. Σήμερα, 100 σχεδόν χρόνια μετά, η οικογένεια Καραχανίδη συνεχίζει επάξια τη λαμπρή εμπορική του διαδρομή, μιλώντας πάντοτε με ευγνωμοσύνη για τη ιερή γη της Σπάρτης, αναγνωρίζοντας τη μοναδική της αξία, μέσα από μια αμφίδρομη σχέση στοργής και φροντίδας. Την ίδια σχέση φροντίδας, την οποία η 4η γενιά της οικογένειας Καραχανίδη, συνεχίζει επάξια μέσα από τη νέα εταιρεία Sparta Goods.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των τροφίμων, η οικογένεια Καραχανίδη, διάσημη σε όλο τον κόσμο για την άριστη ποιότητα ποιότητα των προϊόντων της αλλά και για την απόλυτη ικανοποίηση που προσφέρει στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, δημιουργεί την εταιρεία Sparta Goods, προωθώντας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές αλλά και προϊόντα ελαιόλαδου.