Είναι μοναδικά, είναι χειροποίητα και είναι… greecious!

Είναι μοναδικά, είναι χειροποίητα και είναι… greecious!

Το ηλεκτρονικό κατάστημα greecious.gr αναδεικνύει δημιουργίες που μυρίζουν Ελλάδα, χειροποίητες και άρα… μοναδικές!

 

Συγκεντρώσαμε 3 πρωτότυπες προτάσεις που αξίζει να δεις!!!

 

 Loom Handmade: Όταν η παράδοση του αργαλειού συναντά τη μόδα!

Η Αντωνία Σταθάκη από την Αργυρούπολη Ρεθύμνου στην Κρήτη γνώρισε την τέχνη του αργαλειού από την μητέρα της Ελένη. Και με όραμα να διαδώσει την αρχαία τέχνη του αργαλειού σε όλον τον κόσμο και να εκσυγχρονίσει την παράδοση, δημιούργησε την Loom.

Κάθε κομμάτι φέρει τη σφραγίδα της μοναδικότητας, κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο! Η κατασκευή τους γίνεται εξ’ ολοκλήρου με τη χρήση παραδοσιακών χειροκίνητων αργαλειών που διατηρούνται  από το 1910, άλλωστε Loom σημαίνει αργαλειός, ενώ τα υλικά κατασκευής είναι μόνο φυσικά, προερχόμενα κυρίως από την Κρήτη.

 

 Τα παραμυθένια παπούτσια της Nadeen Art Shoes

Η ταλαντούχα Zωγράφος/Εικονογράφος Δήμητρα Ψυχογυιού έχει γράψει και εικονογραφήσει παραμύθια, παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής, κοσμήματος, ραπτικής και πλεξίματος και τα τελευταία δύο χρόνια ζωγραφίζει, μεταξύ άλλων, χειροποίητα «παραμυθένια» παπούτσια.

Την επισκεφτήκαμε στο πανέμορφο και χρωματιστό εργαστήρι της «Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί» στα Άνω Πετράλωνα που φτιάχνει χειροποίητα σανδάλια και εσπαντρίγιες. Ξεκίνησε, όπως μας λέει, ζωγραφίζοντας τα αγαπημένα της παραμύθια σε κάθε μεριά του παπουτσιού και έπειτα εξέλιξε τη δουλειά της προσθέτοντας νέα υλικά και σχέδια. Φτιαγμένα με μεράκι και πολλά χρωματιστά υφάσματα, ενωμένα μεταξύ τους με κλωστές χρωματιστές, κεντημένες στο χέρι ή τη ραπτομηχανή, τα παπούτσια αυτά είναι χειροποίητα, μοναδικά και κάθε ζευγάρι έχει το δικό του, ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν με χαρά τα παπούτσια Nadeen κι ευχόμαστε να β(γ)άλετε κι εσείς φτερά στα πόδια σας!

 

Τα εκκεντρικά ξύλινα παπιγιόν από την Καρδίτσα που κατακτούν τον κόσμο

Ο Σταμάτης Νεδιλάκης  θεωρείται ένας από τους καλύτερους  σχεδιαστές ειδικών κατασκευών για σπίτια στην Ελλάδα.  Και όχι μόνο…

Σήμερα, σε ένα μικρό πατάρι στη καρδιά της Καρδίτσας, με τη βοήθεια της συζύγου του, της Ερμίνας Κεχαγιά, δίνουν μια καινοτόμο μορφή στο ξύλο και κατασκευάζουν χειροποίητα παπιγιόνκαρφίτσεςκοκαλάκια, αλλά και βραχιόλια και γυαλιά ηλίου  σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα.

AdTech AdΑς γνωρίσουμε λοιπόν τα εκκεντρικά αξεσουάρ του 27 Wooden Accessories.