Χρήστος Μιχελάκης, Δημιουργός AquaSafe Bag

Κόντρα στην κρίση των καιρών, ένα λαμπρό παράδειγμα πείσματος για επιτυχία και εφευρετικότητας μας έρχεται από την Κρήτη. Ο Χρήστος Μιχελάκης μας παρουσιάζει μια πατενταρισμένη με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ιδέα του, την οποία εμπνεύστηκε από τις πανέμορφες κρητικές παραλίες και τις ανάγκες των λουόμενων να ασφαλίσουν τα πράγματά τους και να νιώθουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια που κολυμπούν.

- Είστε ένας άνθρωπος κατεξοχήν εφευρετικός με διάφορες άλλες μοναδικές ευρεσιτεχνίες στο παρελθόν. Πως προέκυψε η ιδέα δημιουργίας ενός τόσο πρωτότυπου προϊόντος;

Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός - ηλεκτρονικός μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχώς ψάχνω να βρω λύσεις σε προβλήματα (δυσλειτουργίας, βλάβες κλπ). Άρα σχετίζεται άμεσα με την ιδέα του Aquasafebag και άλλων μοναδικών ευρεσιτεχνιών που έχω στο ‘‘συρτάρι‘‘ αλλά λόγω υπερβολικού κόστους κατοχύρωσης και υλοποίησης δεν μπορώ να προχωρήσω. Στην Ελλάδα και ειδικά αυτήν της κρίσης, είναι πλέον πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις κάτι από το μηδέν.

bag2

- To AquaSafe Bag είναι μιας χρήσεως ή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί;

Φυσικά και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί όσες φορές θέλουμε, απλώς αλλάζοντας την αμπούλα πεπιεσμένου αέρα co2 (την οποία βρίσκουμε εύκολα στο εμπόριο) ή φυσώντας από την βαλβίδα με το στόμα.

bag3

- Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα δημιουργό να κατοχυρώσει σήμερα το προϊόν του;

Είναι αρκετά δύσκολο, γιατί πρωτίστως κοστίζει πολύ ακριβά, ειδικά αν προτίθεται κανείς να το κατοχυρώσει παγκόσμια. Εκτός αυτού χρειάζεται πολύ χρόνος και τεχνογνωσία.

bag4

- Γιατί κάποιος να επιλέξει το ΑquaSafe Bag; Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του;

Καταρχήν δεν τίθεται θέμα επιλογής μιας και το Aquasafebag είναι μοναδικό παγκοσμίως. Το Aquasafebag περιέχει μια αδιάβροχη θήκη που είναι τοποθετημένη μια ειδική πλαστική σακούλα που σφραγίζει αεροστεγώς (τριπλή προστασία) και μας επιτρέπει να τοποθετούμε τα προσωπικά μας αντικείμενα (κινητό, κλειδιά, χρήματα κλπ) στο εσωτερικό της, προστατεύοντας τα από το νερό. Επίσης με το Aquasafebag μας δίνεται η δυνατότητα να νιώθουμε συνεχώς ασφαλείς στην κολύμβηση και όχι μόνο, επειδή σε οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης, πανικού, φόβου ή αδιαθεσίας, μπορούμε απλώς τραβώντας το μικρό κορδόνι, να ανοίξουμε σε μόλις 1 δευτερόλεπτο ένα ισχυρό σωσίβιο που μπορεί να βοηθήσει εμάς και τους γύρω μας. Είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τους λάτρεις της θάλασσας, των σκαφών (αναψυχής, ιστιοπλοϊκά, αλιευτικά, φουσκωτά κλπ), λουόμενους σε παραλίες, πλαζ, πισίνες, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ και ναυαγοσώστες.

bag5

- Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο; Από τυχόν επιχειρήσεις του εξωτερικού;

Πάνε 4 χρόνια που ξεκίνησε η ιδέα του Aquasafebag. Πέρυσι καταφέραμε να το διαθέσουμε στην αγορά, ωστόσο πλέον έχουμε την δυνατότητα να το κατασκευάζουμε στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχουμε ξεκινήσει να συζητούμε για συμφωνίες εντός αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι αντιδράσεις από πέρυσι το καλοκαίρι ήταν μεγαλύτερες των προσδοκιών μας και με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη θετική αυτήν ανταπόκριση. Εξελίσσουμε ήδη το επόμενο μοντέλο του Aquasafebag που θα είναι αρκετά αναβαθμισμένο σε σχέση με το υπάρχον.

bag6

- Επιτυχία λοιπόν παρά την κρίση. Πως το επιτυγχάνετε αυτό;

Πάντα την ζωή μας πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με χιούμορ, ίσως εκεί να είναι το κλειδί της επιτυχίας. Επίσης είναι πολύ σημαντική η επιμονή, καθώς όπως είπαμε αντιμετωπίζει κανείς πολλές δυσκολίες, τις οποίες θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να τις ξεπεράσει.

bag7

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση με τον δημιουργό

Χωρίς σχόλια

Αφήστε μια απάντηση