Δαφνής Βασίλης: Ιδιοκτήτης Berryland

Ο Βασίλης Δαφνής, εν μέσω της κρίσης, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Θεολογία, για να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, δημιουργεί τα προϊόντα “Berryland”, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Ξύδι Ιπποφαές, ξύδι Αρώνια, σάλτσα ντομάτα με Γκότζι μπέρι, πάστα Γκότζι μπέρι με τσίλι, τουρσί Γκότζι μπέρι, πετιμέζι Ροδιού-Αρώνιας σε ελαιόλαδο, μαρμελάδες Αρώνια/Ιπποφαές, υποβρύχιο βανίλια με μύρτιλλο.

-Αφήσατε τα πάντα πίσω σας και κάνατε στροφή καριέρας 180 μοιρών... Μεγάλη απόφαση, ειδικά μέσα στην εποχή της κρίσης. Έτσι δεν είναι;

Ήταν ουσιαστικά μια απόφαση ζωής καθώς άλλο ήταν το αντικείμενο σπουδών μας και άλλο ακoλουθήσαμε. Ξεκινήσαμε το 2012, καθώς παραιτήθηκα από τον ιδιωτικό τομέα, όπου έπαιρνα μισθό 370€ (!) και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε δυο λύσεις…  η μια έλεγε μένω Ελλάδα και το παλεύω και η άλλη φεύγω για εξωτερικό… Έτσι λοιπόν έψαξα πολύ και κατέληξα στην καλλιέργεια των υπερτροφών και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων εξ αυτών! Έτσι μείναμε Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την επιλογή μας αυτή.

berryland2

-Tι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τις εναλλακτικές και όχι με τις παραδοσιακές καλλιέργειες;

Αφιέρωσα αρκετές ώρες έρευνας έτσι ώστε να καταλήξω στις υπερτρoφές, θεώρησα πως ήταν κάτι που είχε μέλλον στη χώρα καθώς τώρα τα γνώριζαν, στο δε εξωτερικό είναι ευρέως γνωστά.

berryland3

-Πως ξεκίνησε η ιδέα των Berryland;

Το Berryland, ήταν το όνομα που έδωσε η σύζυγος σε ένα μικρό αγρόκτημά μας, που καλλιεργούνται κάθε λογής berries… Μου άρεσε σαν ιδέα και έτσι καθιερώθηκε η ονομασία των προϊόντων μας… Έτσι το Βerryland πρεσβεύει τον αγώνα και τους κόπους των προσπαθειών μας, τις αγωνίες και τις ανησυχίες.. Μια μικρή ιδέα που σιγά-σιγά μεγαλώνει… Όταν ξεκινήσαμε, σίγουρα δεν περιμέναμε την πορεία μας μέχρι τώρα.

berryland4

-Ποιες είναι οι ποικιλίες που βγάζετε;

Καλλιεργούμε ό,τι έχει να κάνει με Berries, αρώνια, γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μύρτιλλο, όπως επίσης και κράταιγο και σαμπούκο. Τα φρούτα έπειτα μεταποιούνται και έχουμε αύτη την στιγμή 12 μοναδικούς κωδικούς, όπως βανίλια (υποβρύχιο) με μύρτιλλο ή γλυκό κουταλιού αρώνια με ασήμι.

berryland5

-Τι είναι οι υπερτροφές και τι προσφέρουν στον οργανισμό;

Με τον όρο υπερτροφές χαρακτηρίζονται οι τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με άλλες, συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και με επιπλέον θετικές επιδράσεις.

berryland6

-O κόσμος προτιμάει τα βιoλογικά προϊόντα;

Υπάρχει μία μεγάλη στροφή του κόσμου για τα βιολογικά προϊόντα,  όπως επίσης και για το ελληνικό προϊόν.

berryland7

-To κτήμα σας είναι επισκέψιμο και σαν εκδρομή για επισκέπτες και μικρά παιδιά. Πως σκεφτήκατε αυτή την πρωτότυπη ιδέα;

Αυτή τη στιγμή πιστέψτε με ζούμε το όνειρο. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά την προσπάθεια μας, ωστόσο ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον του κόσμου που μας επισκέπτονται σχολεία και διάφορες ομάδες να μας γνωρίσουν, να δουν από κοντά την προσπάθεια μας και να γνωρίσουν τα δυο άλογα μας, την beauty και τον siroko. Έχουμε αλλάξει πλέον επίπεδο ζωής,  ο μικρός μας μεγαλώνει μέσα στη φύση και εμείς πλέον δουλεύουμε με περισσότερη ενέργεια. Αγαπάμε τη δουλειά μας και αυτό φαίνεται στα προϊόντα μας.

berryland8

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση με τον δημιουργό

Χωρίς σχόλια

Αφήστε μια απάντηση