Αλεξάνδρα Πολύζου: Ιδιοκτήτρια της «AVC Creations»

H Αλεξάνδρα Πολύζου δημιουργεί, με πολύ μεράκι, φαντασία και γούστο, χειροποίητα καδράκια shadow-box (κορνίζες με βάθος) που είναι ιδανικά για srapbook photo layouts ή αλλιώς scrapbook φωτογραφικές συνθέσεις, όπως επίσης χειροποίητα βιβλία ευχών γάμου και βάφτισης και κάρτες!!!  

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με κάτι τόσο ιδιαίτερο, όπως οι χειροποίητες κάρτες και τα χειροποίητα άλμπουμ ευχών;

Ήρθε εντελώς ξαφνικά η ιδέα, μέσω ενός χόμπι μου, το scrapbooking, ευρύτερα διαδεδομένο σε Αμερική και Καναδά, λιγότερο στην χώρα μας, στο οποίο φάνηκε ότι είχα ιδιαίτερη κλίση λόγω της γρήγορης επιτυχίας και αναγνώρισης της δουλειάς μου σε διεθνή και εγχώρια site!Κάποια στιγμή , με αφορμή τον γάμο μιας πολύ καλής μου φίλης, έφτιαξα το βιβλίο ευχών της και με ενθουσίασε η υλοποίηση της ιδέας! Αυτή ήταν η αρχή που με οδήγησε στο σήμερα!

Από που εμπνέεστε τις δημιουργίες σας;

Δεν υπαρχει κάποια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης!Μπορεί να μιλήσω με κάποιον πελάτη σχετικά με το θέμα της βάφτισης η του γάμου και ανάλογα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω, δημιουργείται αυτόματα στο μυαλό μου η εικόνα και η μορφή που θέλω να δώσω στο βιβλίο ευχών το οποίο πρόκειται να κατασκευάσω!Η έμπνευση θα έλεγα είναι πηγαία με βάση την αισθητική που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο και ως δημιουργό!

Τι υλικά χρησιμοποιείτε για την κατασκευή τους;

Χρησιμοποιώ χαρτόνια, χαρτιά τύπου scrapbooking, ύφασμα, δαντέλα, και ο, τι θεωρώ ότι θα μπορούσε να δώσει στις δημιουργίες μου ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο στυλ.

Ποιες δημιουργίες σας προτιμάει περισσότερο ο κόσμος και γιατί πιστεύετε;

Ο κόσμος προτιμάει κυρίως τα βιβλία ευχών σε σχήμα ονόματος γιατί είναι μια πρωτότυπη ιδέα και αρέσει η ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα τους! Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπαρχει κάτι ανάλογο και τόσο ξεχωριστό να συνοδεύσει τις ιδιαίτερες και πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας!

Υπάρχει και η δυνατότητα custom made παραγγελιών;

Οι παραγγελίες είναι αποκλειστικά custom made! Προσπαθώ να δημιουργώ εξ´ ολοκλήρου προσωποποιημένο βιβλία ευχών γάμου η βάπτισης γιατί θεωρώ ότι είναι αυτό που λείπει μέσα στην τάση παγκοσμιοποίησης των προϊόντων που κυριαρχούν στην αγορά!

Γιατί να επιλέξει κάποιος μια χειροποίητη κάρτα ή άλμπουμ ευχών;

Γιατί το χειροποίητο έχει άλλη αξία! Χαρακτηρίζεται από την αυθεντικότητα και μοναδικότητα του! Επίσης ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και στοχεύει στην ποιότητα του προϊόντος, από ο, τι στην ποσότητα! Ανέκαθεν το χειροποίητο ήταν πιο προσεγμένο, ταίριαζε στην προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του και η αξία του ήταν διαχρονική!

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση με τον δημιουργό

Χωρίς σχόλια

Αφήστε μια απάντηση