Έλενα Χατζημιχάλη: Παρασκευή θεραπευτικών σκευασμάτων

Στη Βόρεια Εύβοια, που ζει η Έλενα Χατζημιχάλη τα τελευταία 15 χρόνια, πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με τη συλλογή ρετσινιού. Η Έλενα Χατζημιχάλη, μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με θεραπευτικά σκευάσματα, δημιουργεί: ρητινοβάλσαμο, σαπούνι ρετσινιού, κηραλοιφή με ρετσίνι, σκόνη ρετσινιού και αποσμητικό ρετσινιού.  

-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα θεραπευτικά σκευάσματα;
Η περιοχή που ζω είναι -από μόνη της- ένα θεραπευτικό εργαστήρι της φύσης, πράγμα που με προσκάλεσε να ασρχοληθώ με τα θεραπευτικά φυτά.
sapounia5 (2)

-Ποια είναι τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή τους;

Το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο της περιοχής μας, το ακατέργαστο ρετσίνι, το αγνό κερί, τα βότανα και τα φυτά του δάσους.

sapounia4

-Oι συνταγές είναι δικές σας;

Οι συνταγές μου είναι αποτέλεσμα της μακραίωνης παράδοσης, του προσωπικού πειραματισμού και της αντίδρασης των χρηστριών/χρηστών στα προϊόντα μου.

sapounia6

-Τι προϊόντα παράγετε;

Θεραπευτικά λάδια, κρέμες, αλοιφές, σαπούνια.
sapounia3
-Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του ρετσινιού και των υπόλοιπων συστατικών που χρησιμοποιείτε;

Το ρετσίνι είναι γνωστό για τις επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Επίσης είναι αντιβακτηριακό και ο συνδυασμός του με άλλα βότανα και συστατικά εντείνουν τις ιδιότητες αυτές.

sapounia9

-Παρατηρείται μια μεγάλη στροφή του κόσμου στις μέρες μας στα φυτικά-βιολογικά προϊόντα. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες κυριαρχούν και κερδοσκοπούν κι έτσι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν σε πιο παραδοσιακές θεραπείες.
sapounia7

-Ποια προϊόντα σας προτιμάει περισσότερο ο κόσμος και γιατί;

Ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι κινούνται περισσότερο αυτά που αφορούν την περιποίηση σώματος, ενώ το χειμώνα εκείνα που βοηθούν στην αποφυγή ή τη θεραπεία κρυολογημάτων.

sapounia8

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση με τον δημιουργό

Χωρίς σχόλια

Αφήστε μια απάντηση