Σταμάτης Νεδιλάκης-Ερμίνα Κεχαγιά: Ιδιοκτήτες «27 Wooden Accessories»

Ο Σταμάτης Νεδιλάκης  θεωρείται ένας από τους καλύτερους  σχεδιαστές ειδικών κατασκευών για σπίτια στην Ελλάδα.  Και όχι μόνο… Σήμερα, σε ένα μικρό πατάρι στη καρδιά της Καρδίτσας, με τη βοήθεια της συζύγου του, της Ερμίνας Κεχαγιά, δίνουν μια καινοτόμο μορφή στο ξύλο και κατασκευάζουν χειροποίητα παπιγιόν, καρφίτσες, κοκαλάκια, αλλά και βραχιόλια και γυαλιά ηλίου  σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα.

-Πως αποφασίσατε να ιδρύσετε την «27 Wooden Accessories»;

Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την 27 Wooden Accessories σχεδόν μεσα σε μια νύχτα. Η ιδέα ήρθε μία μέρα που κάναμε παραλαβή εμπορεύματος για το The Little Fabrica, το κατάστημα ρούχων της Ερμίνας. Είχαν έρθει υφασμάτινα παπιγιόν και μεταξύ αστείου και σοβαρού, είπαμε «δεν φτιάχνουμε και ένα ξύλινο».  Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ως τεχνολόγος και σχεδιαστής ξύλου και επίπλου, ήταν κάτι που μπορούσα να το πραγματοποιήσω άμεσα. Όταν τελικά το φτιάξαμε, το αποτέλεσμα ήταν ακόμα καλύτερο από αυτό που είχαμε φανταστεί. Το προϊόν είχε απήχηση και έτσι μέσα σε ελάχιστο διάστημα ξεκίνησε η 27.

wooden4

-Πως σας ήρθε η ιδέα να φτιάξετε ένα παπιγιόν από... ξύλο;

Η αρχική σκέψη ήταν να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι που να είναι ξεχωριστό και συνάμα προσιτό για τους άνδρες. Κάτι που μπορείς να το αγοράσεις είτε να στο φέρουν δώρο και να είναι ιδιαίτερο. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην άκρη το γυναικείο φύλο αλλά και τα παιδιά, αφού το αρχικό μας προϊόν, δηλαδή τα παγιγιόν, μπορεί να σταθεί σε διάφορες μορφές όπως για παράδειγμα κολιέ, βραχιολάκι και φυσικά όλα αυτά προσαρμοσμένα και σε mini size σειρά, η οποία είναι πολύ χαριτωμένη και ξεχωριστή για τους μικρούς μας φίλους.

wooden5

-Τι προϊόντα περιλαμβάνει σήμερα η γκάμα σας;

H 27 Wooden Accessories, δύο χρόνια πια μετά την ίδρυσή της, έχει μία πλήρη γκάμα ξύλινων αξεσουάρ,  ξύλινα παπιγιόν για άντρες, γυναίκες και παιδιά, γυαλιά ηλίου αλλά και οράσεως, ρολόγια, μανικετόκουμπα, σκουλαρίκια, μενταγιόν, μπουτονιέρες, γραβατοπιάστρες, κολιέ, μπομπονιέρες, χειροποίητα προσκλητήρια, βραχιόλια και όσο υπάρχουν ιδέες η λίστα ποτέ δεν τελειώνει! Σήμερα η 27 βρίσκεται σε πάνω από 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό εξάγουμε στην Ολλανδία, στην Φιλανδία και μόλις πρόσφατα ξεκινήσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική.

wooden7

-Γιατί να επιλέξει κάποιος ένα ξύλινο παπιγιόν;

Γιατί μπορεί να αγαπάει την μόδα και τα ξεχωριστά αξεσουάρ! Η μεγάλη ποικιλία ειδών ξύλου που χρησιμοποιούμε, οι συνδυασμοί υφασμάτων αλλά και σχεδίων- πάντα υπάρχει η δυνατότητα του προσωπικού σχεδίου και χαράγματος, κάνουν το ξύλινο παπιγιόν ένα αξεσουάρ που όλοι  μπορούμε να έχουμε στην προσωπική μας συλλογή. Ταυτόχρονα τα παγιγιόν μας είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένα ώστε να μην βαραίνουν, κουράζουν ή καταπιέζουν αυτόν που τα φοράει!

wooden3

-Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Επιμονή, υπομονή αλλά και «τύχη» γιατί αγάπησε ο κόσμος τα προϊόντα μας τόσο στην αισθητική τους όσο και στην ποιότητά τους. Πρέπει σίγουρα να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να μην χάνεις ποτέ τον στόχο. Ταυτόχρονα, η κινητικότητα που μπορεί να σου δώσει το internet και τα social media, αν τα χειριστείς σωστά βοηθά να γίνει γνωστή η δουλειά σου σε εκατομμύρια μάτια. Και τελικά αν ο πελάτης που θα δει το προϊόν στην οθόνη του υπολογιστή του ή του κινητού του, παραγγείλει και παραλάβει το προϊόν που είδε, τότε είσαι αξιόπιστος και θα σε εμπιστευτεί ξανά και θα σε στηρίξει.

wooden2

-Οι πελάτες σας τι προτιμάνε περισσότερo; 

Η σταθερότερη αγάπη για τους πελάτες μας είναι τα παπιγιόν μας! Και το new entry που πραγματικά έχει μεγάλη απήχηση είναι τα ξύλινα βραχιολάκια- παπιονάκια! Είναι ιδανικά για όλες τις ώρες!

wooden6

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση με τον δημιουργό

Χωρίς σχόλια

Αφήστε μια απάντηση