Δανάη Τσεκούρα, Chef ωμής μαγειρικής – Ιδιοκτήτρια TrooFood

Το κέιλ έρχεται και στη χώρα μας από την vegan κολεκτίβα TrooFood Liberation που μας το σέρβιρε σε διάφορες γευστικότατες εκδοχές τσιπς, όπου τα λάχανα αποξηράνθηκαν αφού λούστηκαν κάτω από μια σως με φυστίκια κάσιους. Η Chef ωμής μαγειρικής και ταυτόχρονα μία εκ των ιδιοκτητών της TrooFood, μιλάει αποκλειστικά στο Greecious για τα Kale Chips.

-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με κάτι τόσο ιδιαίτερο, όπως τα ωμά βιολογικά προϊόντα;

Η Troo Food είναι μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής ακατέργαστων (ωμών), χειροποίητων, βιολογικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας, η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη για προσφορά αληθινού φαγητού στο καταναλωτικό κοινό. Το πρώτο συνθετικό troo είναι ένα λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη true που σημαίνει αληθινό και το ελληνικό ρήμα τρώω (μπορεί να διαβαστεί και έτσι). Αληθινό φαγητό, από τη μία και τρώω φαγητό από την άλλη.

Αποστολή της Troo Food είναι να ενημερώσει, όσο περισσότερο κόσμο μπορεί για τη σημασία της σωστής διατροφής, για την σχέση που πρέπει να έχουμε με το καθημερινό φαγητό μας, με τους ανθρώπους που μας το προμηθεύουν και ιδανικά και με τους ανθρώπους που το παράγουν.

troofood2

-Πότε ένα προϊόν θεωρείται ως βιολογικό υψηλής διατροφικής αξίας;

Oι εννέα κωδικοί της Troo Food πιστοποιήθηκαν ως βιολογικά από τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ τον Φεβρουάριο του 2016. Yψηλής διατροφικής αξίας σημαίνει ότι τα προϊόντα της Troo Food παρασκευάζονται με τη μέθοδο της αργής αφυδάτωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα (12-18 ώρες), σε χαμηλή θερμοκρασία, μικρότερη των 46 βαθμών κελσίου, ώστε αυτά να διατηρούν όλη την θρεπτική αξία των πρώτων υλών.

troofood3

-Εξάγετε και στο εξωτερικό;

Το παραπάνω χαρακτηριστικό, αρχίζει να φαίνεται και στις αγορές του εξωτερικού, όπου κάνουμε δειλά-δειλά την εμφάνισή μας, εξάγοντας, μικρές ποσότητες ακόμη, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, το Λουξεμβούργο και η Γαλλία. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2015 βραβευτήκαμε στο φεστιβάλ φαγητού «Umami» που διοργανώνει το περιοδικό «Αθηνόραμα», με το βραβείο καινοτομίας.

troofood4

-Γιατί να επιλέξει κάποιος τα kale chips; 

Γιατί είναι νόστιμο και υγιεινό! Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός, για να επιλέξει κανείς την τροφή του, έχοντας συνηθίσει τα junk snacks που τρώμε τις τελευταίες δεκαετίες;

troofood5

-Ποια είναι τα είδη-γεύσεις που κυκλοφορούν;

Τρεις γευσεις cheezy (γράφεται με z και όχι s όπως θα έπρεπε, ακριβώς επειδή δεν περιέχει τυρί και κανένα άλλο γαλακτοκομικό βεβαίως). Η τυρένια γεύση προέρχεται από τη διατροφική μαγιά. Spicy με καπνιστή πάπρικα και πιπέρι καγιέν. Mustard & Chia seeds με σιναπόσπορο, μηλόξυδο αγριοράπανο και σπανάκι.

troofood6

-Πόσο δύσκολη είναι για μια νέα εταιρεία, όπως εσείς, η επίτευξη της επιτυχίας και μάλιστα σε καιρό κρίσης;

Επιτυχία για μας είναι η αύξηση του πλήθους των ανθρώπων που επιλέγουν προσεχτικά την τροφή τους και αρχίζουν να συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την σημασία της τροφής για το σώμα και το πνεύμα τους. Όσον αφορά στην κρίση, σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και σε καμία περίπτωση εύκολα. Πιστεύουμε πως η επιμονή είναι το χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει, ακόμα και μία μεγάλη κρίση, να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε κανέναν στόχο.

troofood7

-Ποια προϊόντα σας έρχονται πρώτα στην προτίμηση του κόσμου;

Kale chips cheezy – kale crackers mustard & chia – almond crackers red pepper

troofood8

 

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση με τον δημιουργό

Χωρίς σχόλια

Αφήστε μια απάντηση